Automatizari procese industriale 

electrice, pneumatice si hidraulice 

       
         

    Procesele tehnologice repetitive pot fi si merita a fi automatizate, datorita posibilitatii de a creste productia si de a elimina rebuturile cauzate de oboseala umana.
    Un sistem automat bine proiectat nu va accepta abateri de la perfectionalitate, va stii sa execute ciclul pentru care a fost destinat si o va face de sute de mii de ori fara greseala.
    Acolo unde functionalitatea sistemului tehnologic poate fi definita printr-o logica de proces, intotdeauna automatizarea este solutia cea mai economica.
    In cazul in care se doreste monitorizarea exacta a anumitor parametrii, fie ele electrice sau ne-electrice, mentinerea acestora in plajele dorite, salvarea valorilor masurate pentru o analiza ulterioara, automatizarea este solutia datorita exactitatii si sigurantei in executie.
    Procesele de control, elementele de siguranta, afisarea starilor si interblocajele sunt parte activa a automatizarii.
    Automatele sunt fabricate pentru a functiona foarte stabil in conditii de exploatare dure, ca plaja mare de temperaturi, perturbatii ale retelei electrice, conditii de praf, concentratii mari de impuritati, vibratii si socuri mecanice.
       

 

PLC
  AAR
  Control motoare
 
Compensare reactiva

Implementarea PLC- lor pentru supervizarea si control proceselor tehnologice.

Monitorizarea marimilor electrice ca curent, tensiune, frecventa, sau derivatele lor.

Monitorizarea marimilor ne-electrice ca temperatura, nivel lichide, debit, presiune.

Corigarea proceselor "din mers" la cea mai mica abatere de la valorile prestabilite.

Sigure, de incredere in cele mai grele conditii de exploatare.

 

Diferite echipamente, instrumente sau aplicatii cer sa nu fie deconectati de la energia electrica, indiferent de interventiile furnizorului de electricitate pe linia principala.

Acesti consumatori sunt de regula aparatele de masura, calculatoarele de birou,  consumatorii vitali din spitale.

Echipamentele de aclansarea automata a rezervei, pe scurt AAR, monitorizeaza in permanenta existanta si calitatea energiei electrice de pe alimentarea principala si sunt capabile sa comute pe sursa secundara atunci cand e necesar.

 

Controlul curentului de pornire, al unui motor electric, a  vitezei stabile pe toata durata functionarii  sunt cerintele minime fiecarui motor electric din angrenajul masinilor-unelte.

Pe de alta parte, temperatura de functionare al unui motor ne furnizeaza multe date despre regimul sau de lucru si durata de viata preconizata.

Toate aceste functii si protectii sunt asigurate de "soft-startere"  si in special de "variatoare de frecventa".

 

Energia reactiva este produsa de orice motor electric, transformator sau alt consumator inductiv care este alimentat. 

Din punct de vedere tehnologic nu este utila ci dinpotriva ne aduce multe dezavantaje, ca supra-incalzirea motoarelor, a circuitelor de alimentare, a transformatoarelor, nemaivorbind de perturbarea circuitelor cu impuritati de diferite frecvente si cresterea facturii catre furnizorul de electricitate deoarece aceasta energie reintra in circuitul de alimentare al sau.

 

         

 

  Pornind de la raspunsul prompt prin care Comfil SERV si-a obisnuit clientii, trecand prin analiza aplicatiei, propunem solutiile tehnice potrivite, executam lucrarea, finalizam cu punerea in functiune si pregatirea personalului pt exploatare.
  Controlul diferitelor procese electrice, electro-termice sau electro-hidraulice; modernizarea, mentenanta echipamentelor si utilajelor; echiparea cu functii noi, toate sunt domenii in care va puteti adresa cu incredere la specialistii Comfil SERV.
  Pornind de la premiza "calitatea se plateste o singura data", solutiile Comfil SERV vor fi intotdeauna bazate pe un raport pret-calitate optim.
     

 

 

 

 

Produse asociate

 


     
Control inteligent
Control de la distanta
Usi industriale